fredag 9 november 2007

Jag har ingen riktig beef

Bra seminarie och kul att ta del av alla andra. Ganska skönt att vara fler än vanligt och skönt att inte sitta i ett rum avsett för typ 2 personer som sist.

Känner dock att jag jämfört med många inte har någon särskilt ”djup” tanke kring vad jag gör. Vet inte om jag bryr mig heller men det har fått mig att tänka och komma fram till att jag faktiskt inte har någon särskilt djup tanke.

Eller jo det har jag. Eller näh det har jag inte.

Fingret är bara en för mig ganska tydlig konfliktsymbol. Antingen startar man en konflikt med att visa det eller så ”löser” man en konflikt genom att visa det.

Vidare har jag x antal små konflikter som jag känner hela tiden och vill visa fingret åt men aldrig gör. Därför gör jag det nu. Sedan om det på gestaltningen är befintliga konflikter eller om de är konflikter på låtsas skiter jag i för stunden.

Om det skulle vara så att jag var riktigt förbannad på någon skulle det kännas rätt fjuttigt att dra upp mobilen och fota fingret och sedan anse mig vara avklarad med det hela. Att ta tag i mina riktiga konflikter är absolut något som skall göras. Men inte under ett antal veckors gestaltning som det känns nu. Det jag gör nu är mer ett exempel på en typ av konflikter som jag har. Inte vilka de verkligen är. Har inget behov av att lämna ut det.

Hela fuck you-prylen är bara en komisk, visuellt intressant (för mig) gestaltning än så länge. Det är roligare med 100 långfingrar än inget.

Kvantitet före kvalitét.

9 kommentarer:

Camilla Wu sa...

Du skriver; "Att ta tag i mina riktiga konflikter är absolut något som skall göras. Men inte under ett antal veckors gestaltning som det känns nu. Det jag gör nu är mer ett exempel på en typ av konflikter som jag har. Inte vilka de verkligen är. Har inget behov av att lämna ut det."
Jag håller verlkligen med dig i det här, jag tycker också att det skulle kännas konstigt att i det här projektet lämna ut mina djupaste konflikter... jag vill inte heller offentligt vränga ut och in på mig själv och blotta mig... det skulle förmodligen göra mer skada än nytta för mig själv(Det känns tex mer angeläget att ta tag i något som har relevans för min roll som vuxen i relation till barn - min lärar/förälderroll).

Jag gillar det du jobbar med. även små konflikter är ju konflikter och kan ibland växa sig stora... därför kanske dom små konflikterna är viktigare på ett sätt...

Ha en bra helg!

Belanner sa...

Sant, de små kanske är viktiga ändå? Förmodligen.

Just nu känns det inte särskilt aktuellt att jobba med egna konflikter. Varför skall man göra det? Då får det ju vara helhjärtat, annars leder det ju inte till något? Då kan jag lika väl fortsätta måla och säga att det är en konflikt för mig? Göra det lätt? Varför inte?

Kanske skall byta ämne?

Ha en bra helg du med!

Lisa Henån sa...

Måste det vara så himla djupt då?

Det är nyttigt att jobba med det ytliga som en kontrast till allt det djupa å allvarliga.

Annica sa...

Jag gillar din inställning, den ger mej en känsla av lugn.
Det är en balansgång att hålla sej "lagom", engagerad med distans eller nåt!

majaikonflikt sa...

Jag gillar ditt sätt att skriva på Andreas. Du håller dig alltid så cool till det du gör. Det är skönt! Ses imon! Maja

Belanner sa...

Bara en fasad. Är ett vrak inombords.

Skall gestalta det ;)

Anonym sa...

Att hålla sig lagom engagerad med balans, som Annica sa. Det uttrycket gillar jag.

Det är väl roligt att jag är inne på din blogg men kommenterar Annicas inlägg.

Belanner sa...

Absolut, men du får komma hit och kommentera vad du vill!

Känner mig inte så balanserad dock men kul om det verkar så...

Aviga Maskan sa...

Det kan vara skönt i stunden att inte engegera sig blodig. Och ibkland fylls livet upp av annat än skola.
Det är svårt när man inte är pressad att plugga inför en tenta att motivera för sig själv varför man ska göra det mest fantastiska man bara kan.

Men jag tror man har igen det ändå och det är en sån skön känsla när man har gjort det bästa man kan och kommer tidigt till skolan och går sent. När man är i skolan 9-16. Det finns en skön tillfredställeelse i det!

Hur moviverar man för sin sambo att man måste blogga eller virka på nån konstig pryl, att det är viktigare än att diska? eller lika viktigt som att förbereda inför en lektion men massor av barn.

För man kan alltid göra det sen och ingen kommer märka om jag lagt en dag på filmen eller 100. Och man vill gärnna att det ska synas tiden liksom. tycker jag.

Så ta tag i konflikterna! Det tycker jag! i arbetet med detta projekt! Inte med alla småkonfliker du har i livet så men använd någon konflikt.!